Regent’s Park I

Regent's Park, London

Download case study

Download your own copy of this case study in PDF format.

Download

About this project

Comprehensive CDP design and installation of integrated air conditioning and ventilation to a luxury 4-bedroom apartment in a prestigious Grade I listed stucco terraced crescent building overlooking Regent’s Park.

  • Client

    Private client

  • Appointed by

    Luxury residential contractor

Technology used in this project

Climate Control
Comfort Cooling
Mechanical Ventilation
Heat Recovery
Decentralised Extract
Centralised Extract
Ductwork & Accessories
Ductwork
Ductwork
Volume Control
Fire Dampers
Access Panels
Diffusers & Grilles
Linear Diffusers
Filtration & Purification
Fibre Filters
Noise Management
Acoustic Treatment
Duct Attenuation
Controls & Monitors
Home Automation

Design Brief

Detailed design development and installation of concealed ducted climate control equipment, in collaboration with the wider mechanical team. The property, situated in an already occupied residential apartment block, underwent a full refurbishment. Areas served included the bedrooms and main living areas, including a large open-plan lounge and dining area. Full site coordination throughout installation was required. Air terminals were specified to blend with a very specific interior design scheme and informed by physical and architectural constraints.

Solution

Discreet, slimline twin slot diffusers were selected in the kitchen, living and dining room, plastered into the coffered ceiling details – unobtrusive, yet complementing the geometry of the crittall door partitions separating the various rooms. In the master bedroom, attenuation to the fan coil unit (located in the ensuite ceiling) ensures whisper-quiet operation for the optimum experience.

Ventilation to the four bathrooms takes place through a decentralised extract system and slim single slots in the ceilings for minimal visual impact on the space. Working with technical constraints for the external condenser location, the unit was placed strategically in an area of roof space invisible and inaudible from the road to meet local planning permission requirements.

We have been impressed with your team throughout - highly professional and very customer focussed!

Private Client

Regent's Park